Balloon Lady

Stampin' Up! bestellen 1 oktober


De laatste tijd zie ik heel veel mensen op de weg die met hun telefoon in hun handen zitten. De dingen die er kunnen gebeuren... Mensen, die berichtjes kunnen echt wel even op antwoord wachten hoor! Denk eens na wat je niet alleen jezelf, maar ook mensen om je heen kunt aandoen door dit domme gedrag

Maar eerst mijn kaart met hand delivered en dan vertel ik een paar dingen die ik recent meemaakte. De ballonnen heb ik gestempel op design papier en uitgeknipt. 1 ballon is zelfs extra geknipt en verhoogd opgeplakt. Een leuke stempel waarbij je lekker geen gezicht hoeft te kleuren, ideaal! Ze heeft taart, boeken of ballonnen voor haar gezicht. Fantastischt leuk.


En nu de verhalen:
Op de snelweg (120km per uur!) een meneer die slingerend op de middenbaan rijdt. Vast de telefoon in de hand. Ik besluit hem te laten schrikken. Ik rijd langs op de rechterbaan (ja, dat mag ook niet, maar het staat garant voor een goede schrikreactie) en hij zit inderdaad druk op zijn telefoon te typen. Zijn auto komt dichter naar en dichter naar mijn rijstrook, hij heeft het totaal niet in de gaten. Maar ik zat erop te wachten. Ik toeter heeeel hard, hij schrikt zich het apenlazarus. Ik houd een denkbeeldige telefoon vast en typ druk en wijs dan met mijn vinger op mijn voorhoofd. Koekwaus! En zo zie je er vaak slingerend, op de verkeerde rijbaan, langzamer rijdend of vertrekkend naar de rijbaan van de tegenliggers gaan. Laatst stond ik voor het stoplicht, mijn dochter en zoon ook in de auto. Een zachte tik, ik kijk mijn dochter aan, is dit wat we denken dat het is? Ja hoor. Achter me staat een jonkie, vast net het rijbewijs, hij is geschrokken, maar doet net alsof er niks gebeurd is en blijft zitten. Ik stap zelf uit bekijk mijn auto, gelukkig raakte hij met zijn lage auto mijn trekhaak. Ik loop naar zijn auto, hij verontschuldig zich wel meteen netjes. Ik zeg: Dat was zeker een heel belangrijk berichtje op je telefoon? Denk je eens in als je harder had gereden wat je mij en mijn kinderen en jezelf had kunnen aandoen. Kan die telefoon nou echt niet wachten tot je veilig aan de kant staat? Denk daar maar eens over na. Toen werd het groen.
En  gisteren...rijdt er weer zo'n koekwaus voor je die absoluut nodig op zijn mobiel moet kijken. De auto schuift langzaam naar de verkeerde weghelft...op de andere rijbaan komt er tegemoetkomend verkeer....ik toeter maar even flink, de automobilist rukt aan zijn stuur en komt met de schrik vrij. De tegemoetkomende auto schrok zich een hoedje en wist van schrik niet wat te doen en zwaait naar mij als dank dat ik toeterde. 
Ik moet eerlijk toegeven dat ik me een paar maanden geleden ook schuldig maakte aan dit gedrag. Maar mijn ogen werden geopend door een aangrijpend filmpje op Facebook. Die man vertelde dat hij al "telefonend" een gezin aanreed waarvan er 3 stierven en hij raakte zwaargewond. Daar moet hij nu mee leven. Het bijbehorende nagespeelde filmpje met door de auto tollende mensen, kinderen en een baby kwam bij me binnen. Sindsdien raak ik mijn telefoon alleen nog aan als ik stil sta. Mensen kunnen heus wel een tijdje wachten tot ik veilig sta en antwoord kan geven. 

Groetjes en rij veilig

Fijne zondag

Miranda MolsReacties

 1. Je kaart is weer prachtig, zo vrolijk al die ballonnen.
  Doet heel feestelijk aan.

  Ik heb van mijn ouders, vooral mijn vader die hele dagen op de weg was, geleerd om me niet druk te maken over andere weggebruikers, maar zelf verstandig te rijden.
  Ik snap je frustratie heel goed, maar vraag me af of het verstandig is om mensen zó te laten schrikken, wat als ze een andere reactie geven en ze daarmee een ernstig ongeluk veroorzaken......wat is dan jou rol?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super gave kaart.....

  ik heb niet zon telefoon us kan me ook geen voorstelling maken dat je altijd maar op dat zit 24 uur per dag ze staan er mee op en gaan er mee naar bed. bah vreselijk ja ja de telefoon maakt meer kapot dan je lief is.... het is iets net als de alcohol in het verkeer he ook zo gevaarlijk... ze moeten er meer op bekeuren en duurder maken of een ding in je auto laten maken tegen de telefoon of zo iets dat als je in de auto rijd dat je dan zowiezo niets kan meet je telefoon.

  groetjes
  manon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke kaart, Miranda.
  En tijdens het rijden zit de telefoon in mijn tas en daar blijft tie tot ik op de plek ben waar ik moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk kaartje en inderdaad wel handig dat je geen gezicht hoeft te kleuren en wat denk je van de haren??
  Hier ook geen mobiel tijdens het rijden. Mijn man heeft op zijn telefoon een functie die inschakelt zodra hij rijdt. Dan krijgt hij tijdens het rijden geen meldingen en weet je dus ook niet dat er iets binnenkomt. Heel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk kaartje...eh nog nooit met een telefoon achter het stuur gezeten, ik doe hem in mijn tas als ik instap zet het geluid uit, en zet de tas achterin de auto...het is echt gevaarlijk, wil het niet mee maken dat ik ooit getuige wordt van een aanrijding door gebruik van de telefoon, dan ben je echt een koekwaus! Ik zou echt uit mijn slof schieten ..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kaart, zo leuk al die ballonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, die telefoons, het is en blijft gevaarlijk dat is zeker maar jouw actie vind ik ook niet geweldig en ik sluit me bij Daphne aan, wat als die persoon anders had gereageerd en er een ongeluk was gebeurd, hoe zou jij je dan voelen?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je komt kijken. Bedankt voor je reactie!
Thanks for your visit.