Fijne Carnaval!

Stampin' Up! bestellen 16 februari

Vandaag inschieten van carnaval door 11 schoten te lossen met het ‘Momus kanon’ en het hijsen van het ‘Mooswief’ op het Vrijthof om 12.11 uur. Aansluitend start om 13.33 uur de grote carnavalsoptocht door de binnenstad van Maastricht. Het worden weer 3 doldwaze gekke dagen, met veel verklede mensen en veel bier...

Voor alle Carnavalsvierders vandaag:


Ik ben geboren en getogen in Maastricht. 19 jaar van mijn leven woonde ik er. Toch was ik blij om te kunnen vertrekken. In Maastricht is het druk en ieder voor zich. En dan die Carnaval. Niks voor mij. Ik kwam terecht in het rustige "boeren"dorp Stein. ZALIG! De rust, mensen die een praatje met je maken. (ook Carnaval natuurlijk) Alleen de taalbarrière. Dan ben je echt een "SJENG" (zo noemen zij Maastrichtenaren.) midden tussen de "BOEREN" (zo noemen wij mensen buiten Maastricht). De helft van mijn woorden verstonden ze niet. Een Piering?? (een worm) Kemissies?? (boodschappen). Dus in de loop der jaren heb ik me hun taal machtig gemaakt. "Blending in" ofwel inmengen met het lokale volk. En daarom heb ik hierboven de kleuren van Carnaval geblend. Toepasselijk nietwaar. 
Toen ik later ook nog een vriend uit Urmond kreeg kon ik niet meer anders dan anders plat gaan praten. Mijn moeder vond dat niet grappig en riep dan altijd weer: "praat normaal" en als ik dan weer thuis kwam dan riep mijn man weer: "praat normaal"
Inmiddels is iedereen aan alles gewend, wonen we in Geleen en praat ik lekker zoals ik zin heb. Maar dat was me wat. Taalbarrière op een afstand van maar 20 kilometer.

Hier houdt niemand van carnaval. De zogeheten paplepel waar het mee ingegoten werd is hier niet ingeslikt. Wij vieren dus geen carnaval. We laten de kinderen het wel zien, zo gaan we naar de kinderoptocht in Urmond, lekker kort, en een optocht in België waar ze snoepjes gooien. Op school vieren ze ook carnaval. Dat is meer dan genoeg. 
Vier jij Carnaval of woon jij ergens waar ze het niet vieren?

Groetjes
Miranda MolsReacties

 1. Super leuke carnavalskaart, Miranda.
  Ook hier staat het dorp 3 dagen op z'n kop met carnaval. Zelf doen we niet mee en daar zijn de kinderen blij mee. Haha...het hele weekend dus de kleinkinderen over de vloer, in pyjama een polonaise door de woonkamer. Gekker moet het niet worden ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, heel geinig kaartje voor een echte carnavalsvierder...en ja, ik kan er een heel verhaal over schrijven, even kijken of het kort kan.Ik was het totaal niet gewend en gewoon om carnaval te vieren toen we in Landgraaf gingen wonen. Een wereld ging open, maar we bleven de toeschouwers. Leuk om de optochten te kijken, met de kinderen vooral, de grote optocht in Heerlen.
  Later in Sittard ook. Toen we verhuisden naar hier, hoorden we dat er een optocht was. Uit principe gingen we niet kijken, want 10 jaar Zuid-Limburg.....wat kon daar aan tippen?
  Tot onze Willemijn, ras-feestbeest, mee ging doen. EN eerlijk is eerlijk, de wagens doen niet onder voor de wagens van het Zuiden. Alleen de muziek!! Vreselijk hier, echt waar! Geen blaaskapel, maar stampende loeiharde muziek uit grote installaties per wagen! De een overstemt de andere. En het bier vloeit rijkelijk tijdens de optocht. Iets wat we niet in deze mate gezien hadden in het Zuiden. Willemijn doet al twee jaar niet meer mee, is verhuisd en wij gaan niet meer staan koukleumen aan de kant van de weg.
  Eh... niet gelukt hè, kort? Maar nu weet je wel wat je wilde weten ;-)
  Groetjes en goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke en vrolijke kaart! Nee, voor ons geen carnaval. We wonen in Brabant, vroeger heb ik wel Carnaval gevierd. Hans is een echte Zeeuw, dus voor hem al helemaal niet. Dus, lekker vrij, en rustigaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kaart! Hier wordt ook carnaval gevierd. De karren doen in op verschillende dagen met verschillende optochten in verschillende dorpen mee. Kindercarnaval wordt hier wel georganiseerd en op de scholen hebben ze carnavalsfeesten. Hier in het dorp zijn geen optochten, maar rondom wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat vind ik nou leuk; even een kaartje in carnavalsstijl. Hier eigenlijk hetzelfde als bij jullie; wij laten de kinderen het carnaval wel zien door naar de optocht te gaan hier in het dorp. En aansluitend even naar 'het Klooster' zoals dat heet waar volwassenen en kinderen tot ongeveer etenstijd samen carnaval vieren. Maar wij gaan zelf verder niet carnavallen. Fijne vakantie!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh wat een leuke kaart weer miranda, knap hoor dat je dat allemaal weer weet te maken.... en nee ik ben ook geen carnavalvierder maar tis me ook niet ingegoten met de pap lepel ik woon in een klein dorpje waar ze dat niet kennen wel het geechtje verder maar nee ik snap dat ook niet dat mensen zo kunnen doen/zijn daar kijk ik dan wel eens na op de tv... super leuk verhaal van je

  groetjes manon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij woonden in Zwolle en mijn man werkte in de horeca.
  Dus ja.....carnaval werd er volop gevierd, euh, gewerkt.
  Nu we een bakkerij hebben, hebben we het op een laag pitje gezet, maar ik weet zeker dat we over een paar jaar weer volop gaan vieren!!
  En ja.....!! In Zwolle wordt het volop en héél gezellig gevierd.
  Je kaart is hartstikke Leuk!
  Mooi, die kleuren!
  Ik vind het verzinnen alleen al knap, daarna het uitvoeren....goed gelukt hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Perfect carnavalskaartje dit! Taalbarrières op zo’n korte afstand, het is me wat ;-) Carnaval vieren? Nee, niet echt. Ik woon inmiddels al 20 jaar in het zuiden, maar ben geboren en getogen in Den Haag. Niks geen paplepel dus qua carnaval ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een vrolijk kaartje. Ik heb niet zoveel met carnaval. Wel leuk voor kleine kinderen, maar als volwassene moet je volgens mij toch goed dronken zijn om zo voor gek te gaan lopen. ;) En ik drink niet, dus dat wordt het niet. Ik vond het wel jammer dat op de school van mijn kinderen carnaval niet werd gevierd omdat carnaval een katholiek feest is. Dat mag dan niet gevierd worden op een openbare school. Jammer want deze school zat samen in een gebouw met een katholieke school. En die vierden het wel. Versierden de hele school op de lokalen van de school van mijn kinderen na. Beetje sneu. Ik zei dan ook, skip de kerst dan ook maar. Maar nee dat feest was algemeen geaccepteerd. :(

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je komt kijken. Bedankt voor je reactie!
Thanks for your visit.