Saying Goodbye

Stampin' Up! bestellen 2 mei

Het was een roerige week in Huize Mols.
Vorige week woensdag overleed mijn schoonvader. Hij was al zo'n 2 jaar ziek en het was te verwachten, maar als het dan gebeurt is het toch nog zo onverwacht. Bizar.
En wat moet er veel geregeld worden! Harald heeft zijn moeder geholpen met alles.
Een week vol emoties.
Samen met de kinderen zijn we ook nog naar opa gaan kijken. Wilden we eerst niet doen, maar na wat advies hier en daar besloten we het toch te doen. De kinderen vonden er afsluiting in. Ik vond het doodeng. (Om in termen te spreken.) Mijn schoonvader plaagde mij graag. En ook nu leek het erop of hij dat nog even graag wilde doen. We waren al zo'n 30 minuten binnen en ik had alles op een afstandje bekeken. (En dat moet dan haar man steunen, ahum) En ben dan uiteindelijk toch maar verder de kamer binnen gegaan. Nog geen minuut later, ging het eerste van 3 kaarsjes die op verschillende hoogten branden uit. en een paar minuten later het tweede en nog een paar minuten later het derde... 
Godzalmeliefhebben...

Ik maakte met de Rose Garden framelits 2 kaartjes. 

Met de losse stukjes maakte ik dit 2de kaartje. Weggooien dat is niet nodig en gewoon zonde van het mooie koper papier.


Ik maakte niet alleen een sterkte kaart. Gelukkig kon ik ook nog een steentje bijdragen. Ik maakte het gedachtenisprentje en liet dat bij Teammaatje Richard afdrukken (hij heeft een drukkerij: www.drukkerijvanderlinden.nl) Wat een hulp en service! Een dag later hadden we alles in huis.

Tijdens de begrafenis gisteren gebeurden nog wat wonderlijke dingen.
De hele ochtend was het zwaar bewolkt. We liepen achter de kist aan de kerk uit en het zonnetje brak door. Kist in de auto, weg zon. Aangekomen op de begraafplaats en met zijn allen rond de kist, de pastoor begon nog een verhaal en hoppa...de kist in de volle zon die tussen de dikke grijze wolken uit piepte... Daarna viel de fotolijst van de kist..
Was het de wind? Misschien wel...of toch niet...
Het viel zelfs de begrafenisondernemer op die naast me stond..
En nog later toen de zussen/broers/familie van schoonmoeders kant naar het graf van hun ouders gingen kijken omdat ze er nu toch waren, sprong op dat moment de glazen vaas met tulpen kapot die er al sinds Pasen stond! Nou, ik zeg het je.... Je moet wel geloven dat er meer is! 

Heb jij zoiets bijzonders ook wel eens meegemaakt?
Ik ben heel benieuwd naar je verhaal...

Groetjes
Miranda Mols


Reacties

 1. Sterkte voor jou en je gezin in deze moeilijke tijd!
  Mooi verhaal, ik hoop dat er iets is na de dood ...ik kreeg er kippenvel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel sterkte lieve Miranda en familie. Ik ben erg bijgelovig. Ik ben ervan overtuigd dat het tekend waren. Niet negatief bedoeld. Waarschijnlijk om het net ietsje minder zwaar te laten verlopen. Alles gebeurt met een reden. Ik denk aan jullie . extra dikke knuffel. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als 1e gecondoleerd met je schoonvader en vader en opa. Blijft heel raar als dan toch dat gebeurt wat gezegd is...
  Je kaarten zijn mooi en fijn dat je hebt kunnen mee helpen aan alles wat een familie dan op het pad krijgt...
  Ik zou haast denken dat je schoonvader heeft willen aangeven dat het goed is zoals het is...
  Zulke sterke dingen niet rondom een begrafenis meegemaakt, maar wel had ik van kleins af aan de droom dat het terwijl ik in mijn bed lag te slapen eronder in brand stond... En dat ben ik blijven dromen tot er daadwerkelijk brand onder mijn bed was; in het 1e studentenhuis waar ik woonde liep mijn kamer door tot boven de trap en in dat stuk van de kamer had ik mijn bed gezet... Je raad het al brand in het trappenhuis! Ik werd wakker gemaakt door een brandweerman die op mijn deur bonsde en, nadat het weer veilig was ben ik gaan kijken; inderdaad het had onder mijn bed gebrand! We zijn nog een week bezig geweest alles schoon te maken en te wassen, want de roet zat overal! En daarna nooit meer die droom gehad... Raar toch? Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn deelneming Miranda. Wat een ervaring. Ik heb echter ook iets in die aard meegemaakt. Ik was toen nog maar 12 jaar. De papa van mijn mama was niet kerkgezind ! Toen hij stierf werd hij zonder priester begraven op het kerkhof van het dorp. Het was toen pinkster maandag.
  Op het moment dat ze met de kist het kerkhof betraden was er een zeer luide donderslag, alsof de hemel niet tevreden was !! Dit is mij zo bijgebleven en ik was serieus onder de indruk ! Zo zie je maar ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gecondoleerd met het verlies. Fijn, dat het goed is gekomen met de kinderen en ook met jezelf. Een plagende schoonpa, je kunt er niet aan twijfelen, dat er meer is tussen hemel en aarde. Wij hebben het ook meegemaakt, toen mijn vader is overleden. Hij is thuis overleden en lag op bed. Mijn pa en stiefmoeder woonden in een soort van appartement. De achterdeur zit in de woonkamer en de slaapkamer komt ook uit in de woonkamer. De deuren sluiten heel erg goed. We zitten met elkaar te praten en zo opeens gaat de slaapkamerdeur open, wij schrikken ons allemaal het apezuur. Nadat de rust weer is teruggekeerd, gaat na 5 minuten de achterdeur open, nu schrikken we ook weer. Voor die tijd is het nog nooit gebeurd en na die tijd ook niet. Spooky!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Miranda,
  gecondoleerd met het overlijden van je schoonvader. Dat is een hectische tijd voor je geweest. Je kaartjes zijn prachtig. Een heel chique kleurencombinatie heb je gekozen en de stans is ook al zo prachtig!
  En ik kijk er niet van op, van de dingen die gebeuren rondom overlijden en begraven. Te vaak al zoiets meegemaakt en gehoord. Er is zeker meer dan wij kunnen waarnemen.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gecondoleerd met het overlijden van je schoonvader, dat is een zware periode, ook naar de kinderen toe vind ik ! Je bent zelf verdrietig en de kinderen hebben zo veel vragen en verdriet, erg uitputtend ook.
  Je kaartjes zijn erg mooi en stijlvol.
  Gelukkig nog nooit zoiets meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gecondoleerd met het overlijden van je schoonvader Miranda, mooie stijlvolle kaartjes, mooi met zwart en bling. Helaas al te vaak mee gemaakt een overlijden en crematie of begrafenis. Goed dat je de stap hebt gezet om te gaan kijken. Ik geloof heel erg in het doorkrijgen van tekens, seintjes van de overledenen, er is zeker meer tussen hemel en aarde. Heel veel sterkte voor jullie, het is niet gemakkelijk om het verlies een plekje te geven. Lieve groet Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Miranda.
  Gecondoleerd met het overlijden van je schoonvader. Zelf geloof ik ook in tekens na een overlijden.
  Toen mijn grootmoeder was overleden, werd ze gecremeerd. Dat zou om 15u15 gebeuren. Ik was toen voor steun naar mijn moeder gegaan zodat ze die tijd niet alleen was. Het was een zonnige dag. Om exact 15u15 betrok de hemel, stak er een harde wind op die pluisjes deed opwaaien in de tuin. Na enkele seconden was dat weer voorbij en scheen de zon weer volop. Nadien bleek niemand anders betrokken hemel en harde wind te hebben gemerkt.
  Je kaartjes zijn mooi gedaan.
  Ik wens jullie allemaal nog veel sterkte toe.
  Liefs,
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Allereerst gecondoleerd. Ook al zie je het aankomen, dat maakt geen verschil met het moment dat je afscheid moet nemen. Maar goed dat je je kinderen erbij hebt betrokken, helaas afscheid hoort erbij, en zo kunnen zij het ook afsluiten. Ik praat helaas uit ervaring. En ja dat er meer is dat geloof ik zeker! Mooi toch?
  Je hebt mooie kaarten gemaakt. Sterkte met het gemis en haal kracht uit jullie herrinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gecondoleerd met het overlijden van je schoonvader Miranda. Altijd een hectische tijd tot aan de begrafenis. En daarna het gemis. Sterkte voor jou en je gezin.

  Jaren geleden overleed de schoonvader van mijn moeders beste vriendin. Zij had een goede band met hem en in de maand voor zijn overlijden had ze een elektrische tandenborstel van hem gekregen. Na zijn overlijden ging dat ding steeds spontaan aan. Uiteraard was zij er ook van overtuigd dat dit haar schoonvader was die van zich liet horen. Ik vertelde dit verhaal aan mijn vriend die toen nog bij de BCC werkte. "Oh, dan heeft ze vast de ... (een of ander serienummer) die geeft dat probleem vaker. Kan ze mee terug naar de winkel want dat is een bekend probleem" was zijn antwoord. Haha dat was toch een beetje een domper voor de vriendin van mijn moeder...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn oprechte deelneming! Iemand verliezen die dicht bij jou of je familie staat is altijd zwaar. Maar je hebt erg mooie kaartjes gemaakt! Ik heb na het overlijden van mijn moeder voor iedereen van de directe familie een herinneringskaartje gemaakt met de SU Hopeful Thoughts stempels; een deel van de verwerking voor mij...
  Veel sterkte, Iefje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je komt kijken. Bedankt voor je reactie!
Thanks for your visit.